General Mobile Discovery Root Etme ve Custom Rom Kurma (Videolu Anlatım)

1. General Mobile Discovery Telefonuma Nasıl Custom ROM Yüklerim?


General Mobile Discovery Telefonuma Nasıl Custom ROM Yüklerim? Merhaba Goccamanarsiv takipçileri, 
Bugün sizler için General Mobile Discovery telefonumuza nasıl Custom Rom kuracağız onu anlatacağım. General Mobile Discovery telefonumuz için birçok rom portlandı, geliştirildi ve kullanıma hazır hale getirildi. Bu geliştiricilere ve port işlemini gerçekleştirenlere buradan telefonumuza destek sağladıkları için teşekkür ediyoruz. General Mobile Discovery için Custom Romlar oldukça fazla ancak bu Custom Romların kurulumunu anlatan detaylı bir anlatım göremediğim ve bulamadığım için sizlere kendi çapımda böyle bir video çekmeye karar verdim. Bu videoyu izleyerek siz de General Mobile Discovery telefonunuza Custom Rom kurabilirsiniz. İsterseniz uzatmadan anlatıma geçelim. 

Not: (Yazımızın sonunda önemli notlar mevcut onları lütfen okuyun.)


2. Yazıyla Desteklenen Videolu Anlatım


Önemli: Öncelikle buradan video içerisinde çekimden kaynaklanan hatalar ve sallantılar için sizlerden özür diliyoruz.

Önemli: ROM kurmadan önce telefonunuzun şarjının %70 in üzerinde olduğundan emin olun, hatta işinizi garantiye alıp şarjı tamamen doldurun. Daha sonra ROM kurma işlemine geçin. Eğer telefonunuz ROM kurulurken şarjı biterse telefonunuz BRICK olabilir.

1. Yazımızın en sonunda paylaştığımız Root ve Rom için Gerekli Dosyaları indirip telefonumuzun SD Kartına atıyoruz.

2. Daha önceden BURADA resimli olarak Root etmeyi anlatmıştık. Video içerisinde de mevcut olduğu gibi Root işlemini gerçekleştiriyoruz.

3. Daha sonra SD Karta attığımız dosyalardan Mobile Uncle Tools ile video da görüldüğü gibi Custom Recovery (yine bu da SD Karta attığımız dosyalar içerisinde recovery.img olarak geçer) flashlıyoruz.

4. Recovey modunda otomatik açmamız için gelen uyarıya Tamam deyip recovery modunda işlemlere başlıyoruz. Recovery ekranında Ses Kısma ve Ses Açma tuşları Aşağı, Yukarı ; Power (Güç Tuşu) Tuşu ise Ses Kısma veya Açma tuşu ile üzerine geldiğimiz işlemin onaylanması için kullanılır.

5. İşlemleri video olduğu gibi eksiksiz yapmalısınız. Güncellemeleri de mutlaka yapın.

6. Öncelikle recovery ekranında bazı temizlikler yapmalıyız bunlar sırasıyla : Wipe Data Factory Reset, Wipe Cache Partition, Mounts and Storage>Format/system, Advanced>Wipe Dalvik Cache, Advanced> Wipe Battary Status. Bu temizlikleri yaptıktan sonra rom kurma işlemine geçmemiz gerekiyor.

7. Rom kurmak için ilk girdiğimizde açılan ekrana dönmemiz lazım yani eğer en altta +++++Go Back+++++ yazıyorsa ona gelip Install zip from sd card, Choose zip from sd card deyip SD Kartımızın Ana Dizinine (SD Kart içerisinde herhangi bir klasöre değil, direkt SD Kartımızın içerisine) attığımız ROM dosyasını buluyoruz ve onay veriyoruz, ROM kuruluyor.

8. Benim kurduğum ROM, OROCHI™ hocamızın telefonumuz için portladığı Xperia ROM idi. Bu ROM'u indirmek için Buraya tıklayabilirsiniz.

9. Benim kurduğum Xperia ROM'u kurulum bitince otomatik olarak kendini yeniden başlattı. Ancak her rom otomatik olarak başlamayabilir. Aynı işlemleri yapıp, ROM kurulumu bittikten sonra recovery ekranına döneceksiniz. Oradan en altta +++++Go Back+++++ yazısı varsa onu seçip, ilk ekrana dönüp oradan wipe data factory reset ve wipe cache partiton yapıp, en üstte bulunan Reboot System Now seçeneğine tıklayarak (Tıklamaktan kastım Power Tuşu ile onay vermek) telefonun yeniden başlamasını sağlayabilirsiniz.

Evet arkadaşlar ROM kurulumunu yazılı olarak da anlattık. Sırada Önemli Notlarımız var. Onlara bir göz atalım.


Not 1: Videonun başında da belirttiğim gibi ben telefonumdan Ayarlar>Güvenlik>Bilinmeyen Kaynaklar ve Ayarlar>Geliştirici Seçenekleri>USB Hata Ayıklaması seçeneklerini işaretlemiştim ama videoya eklemeyi unutmuşum kusura bakmayın. Root işlemi için. Ayarlardan bu işlemleri gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Not 2: Yazının sonunda paylaştığım Root ve Rom için Gerekli Dosyalar'ı indirip SD Kartımıza atmamız gerekiyor.

Not 3: ROM.zip (ROM.zip bir misaldir. Rom dosyanızın adını değiştirmenize gerek yoktur. İnternetten indirdiğiniz şekilde SD Karta atın.) uzantılı ROM dosyasını da SD Kartımızın Ana Dizinine atmamız gerekiyor. Burada takılabilirsiniz. Ana Dizin olarak bahsettiğim şey SD Kartımızın içerisindeki bir klasöre değil, direkt SD Kartın içerisinde olacak. Yani telefondan Dosyalarım>SD Karta girdiğimde ROM.zip uzantılı dosyayı bulmam için bir klasöre girmeme gerek olmayacak, direkt olarak SD Kart içerisinden bulacağım. Umarım anlatabilmişimdir.

Not 4: Arkadaşlar ROM kurulduktan sonra ilk açılış uzun sürebilir sakın telefonunuzun pilini çıkartıp tekrar yüklemeye çalışmayın. İlk açılış uzun sürer, açıldıktan sonra da ayarlarınızı yapıp kurduğunuz ROM'u güle güle kullanın.

Not 5: Eğer kurduğunuz ROM açılırken, açılış animasyonunda kalıp sürekli kapatıp açıyorsa kendini Recovery Menüsüne girip (Ses Açma + Power Tuşuna Logo gelene kadar basılı tutmanız gerekiyor.) wipe data factory reset ve wipe cache factory reset yapmanız gerekmektedir.

Not 6: Arkadaşlar yine videoda unuttuğum bir kısım var telefona Custom Recovery flashlamak için kurduğumuz Mobile Uncle Tools uygulaması ile IMEI yedeği almamız gerekiyor. Bu işlem için Mobile Uncle Tools uygulamasını kuruyoruz, Root iznine İzin Ver diyoruz, güncelleme varsa güncellemeyi yapıyoruz. Mobile Uncle Tools açıldığı zaman açılan ekrandan IMEI Backup Restore ( MTK ) seçeneğine giriyoruz. Oradan Backup IMEI to SDCARD (MTK) ve Backup IMEI to SDCARD2 (MTK) seçeneklerine tek tek tıklıyoruz gelen uyarılara Tamam (Yes veya OK ne gelirse) diyoruz. Burada bu işlemi yapmamızın amacı bazı ROM kurma işlemleri sırasında IMEI kaybolabiliyor. Buna önlem olarak da IMEI yedeğimizi alıyoruz. Her 2 seçeneğe(SDCARD ve SDCARD2) de tıklamamızın sebebi tamamen benden kaynaklanıyor.(Hangisinin Dahili Hafıza, Hangisinin SD Kart olduğunu bilmediğim için :) kusura bakmayın arkadaşlar öğrenirsem güncellerim.) Evet IMEI yedeği aldıktan sonra videoda anlatılan Custom Recovery flashlama işlemini gerçekleştirebiliriz, sonra ROM kurabiliriz.


Arkadaşlar şimdilik ekleyeceklerim bu kadar. Artık videoyu paylaşma vakti. İyi seyirler. Videomuzu izlemeden önce bu yazımızı lütfen okuyunuz.

EVET İŞTE BEKLENEN VİDEO : 





Root ve ROM için Gerekli Dosyaları BURAYA tıklayarak indirebilirsiniz.


Bu yazımızda General Mobile Discovery telefonumuz nasıl Root edeceğimizi ve nasıl Custom Rom yükleyeceğimizi öğrendik. Buradaki yazılı anlatım ve video tamamen Goccamanarsiv.com'a aittir. Sitemiz kaynak gösterilmesi halinde alıntı yapabilirsiniz.

Goccamanarsiv.com